Miks on töötervishoid oluline?

12.07.2024

Töötervishoid on oluline osa iga ettevõtte tegevusest, tagades töötajate heaolu, ohutuse ja tervise töökohal ning aidates ettevõttel saavutada sujuvamat töökorraldust ja efektiivsemat meeskonnatööd.

Töötervishoiu tervisekontrolli eesmärk on vältida töötajate tervisekahjustusi igat laadi tööprotsessides, säilitada ja parandada tervist ning elukvaliteeti kogu tööea vältel. Töötaja peab läbima tervisekontrolli nelja kuu jooksul alates tööle asumisest. Erandid kehtivad öötöö ja teiste erimäärusega ametikohtade puhul, kus tervisekontroll tuleb läbida enne tööle asumist. Korduvaid tervisekontrolle tehakse vähemalt kord kolme aasta jooksul, kuid sageduse määrab arst tervisekontrolli käigus.

Tervisekontrolli käigus hinnatakse ja analüüsitakse ettevõtte töökeskkonna võimalikku mõju töötaja tervisele ning tööülesannete ja töökeskkonna sobivust. Töötervishoiuarst võib vajadusel teha ettepanekuid või anda soovitusi tööandjale töökeskkonna ja töökorralduse parandamiseks, et minimeerida ohtu töötaja tervisele. Töötajatele antakse ka juhiseid enesejuhtimisvõtete kasutamiseks ja töövõime hoidmiseks.

Tervisekontrolli sisu määratakse töökeskkonna riskianalüüsi põhjal, mis tagab, et kontrollid on kohandatud konkreetsete töötingimustega ja vastavad täpselt iga töötaja vajadustele.

Confido viib tervisekontrolle läbi Tallinnas (Veerenni 53a, 4. korrus) ja Tartus (Raatuse 21, 6. korrus).
Kokkuleppel Terviseametiga võimalik korraldada tervisekontrolli ka ettevõttes kohapeal.

Täpsema info leiad siit.
Pakkumise saamiseks võtge ühendust meie äriklienditoega.